Foto: DELFI
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore 28.novembrī tiesai nodevusi krimināllietu par kukuļošanu, kas saistīta ar Rīgas domes Satiksmes departamenta Pasažieru pārvadājumu pārvaldes Kontroles dienesta amatpersonu pienācīgas kontroles neveikšanu autopārvadātāju interesēs, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Tostarp amatpersonas autopārvadātāju interesēs nav noformējušas protokolus par autovadītāju konstatētajiem pārkāpumiem.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai deviņām apsūdzētajām personām apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem pēc Krimināllikuma 321.panta 2.daļas, Krimināllikuma 323.panta 1.daļas un 2.daļas, kā arī pēc Krimināllikuma 320.panta 2.daļas un 3.daļas un Krimināllikuma 318.panta 2.daļas.

Savukārt pret pārējām deviņām apsūdzētajām personām kriminālprocess ir izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Laika posmā no 2009.gada līdz 2011.gadam apsūdzētās Kontroles dienesta amatpersonas pieņēmuši kukuļus. Savukārt autopārvadātāji kukuļus tām nodevuši, lai kontolieri, izmantojot savu dienesta stāvokli, pienācīgi neveiktu kontroli, nekonstatētu pārkāpumus un nepiemērotu sodus autopārvadātāju interesēs.

Tāpat prokuratūra konstatējusi arī kukuļa piesavināšanos.

Vēl viena persona apsūdzēta par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā, radot būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!