Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret diviem policistiem par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, portālu "Delfi" informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.
Pērn aprīlī uzsāktā kriminālprocesa ietvaros noskaidrots, ka Saldus rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas darbinieks, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, kukuli 1 000 eiro apmērā pieprasījis un pieņēmis ar otras amatpersonas – Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas darbinieka starpniecību saistībā ar Īrijā esoša Latvijas pilsoņa meklēšanu.

KNAB rīcībā esošā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka materiālais labums kriminālpolicijas darbiniekam bija paredzēts par to, lai viņš, izmantojot savu dienesta stāvokli, nodrošinātu šīs personas meklēšanas lietas izbeigšanu.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Saldus rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas darbinieku par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Savukārt pret VID Finanšu policijas darbinieku – par starpniecību kukuļošanā.

Abām aizdomās turētajām personām KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!