Igaunijas Ziemeļu prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzības izvirzītas desmit cilvēkiem, no kuriem divi ir Latvijas pilsoņi, par 20 luksusa klases automašīnu zādzībām un vienas mašīnas zādzības mēģinājumu.

Diviem Latvijas pilsoņiem, kurus abus sauc Sergejs (44 un 37 gadus veci), un astoņiem Igaunijas pilsoņiem - 45 gadus vecajam Jurijam, 44 gadus vecajam Igoram, 43 gadus vecajam Dmitrijam, 37 gadus vecajam Romānam, 26 gadus vecajam Mehlisam, 35 gadus vecajam Andrejam un diviem Aleksandriem, kas ir 36 un 37 gadus veci, - prokuratūra izvirzījusi apsūdzības par automašīnu un tajās esošo lietu zādzībām, kuru kopējā vērtība ir gandrīz 11 miljoni kronu (gandrīz 450 tūkstoši latu). Prokuratūra paziņoja, ka zādzības notikušas laikā no 2005.gada novembra līdz 2006.gada septembrim un no 2008.gada septembra līdz 2010.gada martam.

"Apsūdzētie galvenokārt specializējās "Toyota Land Cruiser" automašīnu zagšanā, bet pa reizei nozaga arī "Toyota RAV4" un "Lexus" automašīnas," teica prokurore Katija Maitse-Perkna.

Noziegumi tika izdarīti dažādās Tallinas vietās pārsvarā naktī. Nozagtās automašīnas nogādāja Latvijā, kur tās tika pārdotas.

Noziegumu pret īpašumu novēršanas dienesta vadītājs Tomass Jervsons paskaidroja, ka apsūdzētie grupējuma dalībnieki jau daudzus gadus bijuši policijas redzeslokā.

Septiņiem autozagļiem izvirzītas apsūdzības par piederību noziedzīgam grupējumam. Lielākā daļa no apsūdzētajiem jau iepriekš bijuši tiesāti kriminālprocesā, bet četri no viņiem atrodas apcietinājumā.

Par zādzību izdarīšanu noziedzīga grupējuma sastāvā likumā noteiktais sods ir divi līdz desmit gadi apcietinājumā, par piederību noziedzīgam grupējumam - trīs līdz 12 gadi cietumā.

Šis ir jau otrais autozagļu grupējums, kas pēdējā laikā aizturēts. Pagājušajā nedēļā Igaunijā tika aizturēti trīs Lietuvas pilsoņi, kas tiek turēti aizdomās par 18 automašīnu zādzību un zādzību mēģinājumiem Igaunijas dienvidos un Pērnavas pilsētā, bet trešdien tika ziņots, ka Latvijas, Igaunijas un Lietuvas tiesībsargājošās iestādes sadarbojoties kopumā aizturējušas 14 starptautiskus autozagļus, kas laikā no 2009.gada sākuma līdz šim laikam organizēja dārgu automašīnu zādzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!