Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šī gada 31. maijā Austrumlatgales prokuratūras prokurore pieņēma lēmumu par kāda vīrieša saukšanu pie kriminālatbildības par narkotisko vielu saturošu augu – marihuānas – neatļautu sēšanu un audzēšanu lielās platībās savā saimniecībā Rēzeknes novadā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Tāpat vīrietis saukts pie kriminālatbildības par narkotisko vielu lielā apmērā neatļautu izgatavošanu un glabāšanu bez nolūka tās realizēt.

No apsūdzības izriet, ka vīrietis 2020. gada nogalē iegādājās marihuānas sēklas un 2021. gada pavasarī iesēja tās un audzēja, nodrošinot augšanai labvēlīgus apstākļus, proti, nepieciešamo siltuma un gaismas režīmu, kā arī augiem nepieciešamo mitruma līmeni.

Rezultātā vīrietis izaudzēja 159 augus, kas ir neizžāvēta marihuāna ar kopējo masu vairāk nekā 67 kilogrami. Tāpat apsūdzētais vīrietis 2021. gadā savā dzīvesvietā neatļauti izgatavoja un glabāja izžāvētu marihuānu – vairāk nekā 5 kilogramus bez nolūka tās realizēt.

Turklāt vīrietis apsūdzēts arī par nelikumīgu šaujamieroču iegādāšanos un šaujamieroču munīcijas glabāšanu savā dzīvesvietā.

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 256. panta otrās daļas, 253. panta otrās daļas un Krimināllikuma 233. panta otrās daļas.

Par šādiem noziegumiem Krimināllikums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rēzeknes tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!