Foto: DELFI Aculiecinieks
Policija sākusi kriminālprocesu par ļaunprātīgu ēku kompleksa "Baltais vējš" angāra dedzināšanu, kā dēļ Mārupītē svētdien ieplūda kaitīgas vielas.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apliecināja, ka kriminālprocess ir sākts par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā, ja tās rezultātā iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Sadovskis norādīja, ka pagaidām lietā aizdomās turamo nav, policija turpina izmeklēšanu.

Jau vēstīts, ka Mārupes novadā svētdienas naktī dega ēku kompleksa "Baltais vējš" angārs, kas atrodas Rīgā, Ulmaņa gatvē 119. Ugunsgrēks izcēlās aptuveni pusnaktī noliktavā ar profesionālo sadzīves ķīmiju - mazgāšanas, dezinfekcijas līdzekļiem un medicīnā izmantotām vielām.

Ugunsgrēkā kaitīgās vielas kopā ar dzēšanā izmantotu ūdeni ieplūdušas lietus kolektorā, pēc tam notekgrāvjos un pēcāk Mārupītē.

Mārupītē ir nobeigušās zivis, ziņots arī par bojā gājušām pīlēm. Speciālisti aicina nekādā gadījumā nelietot Mārupītes ūdeni un nepeldēties. Piesārņotajā ūdenī esot "pilns spektrs, kokteilis" ar dažādām vielām spēcīgā koncentrācijā. Apkārtējo māju īpašniekiem ir jābūt uzmanīgiem, lietojot aku ūdeni.

Iepriekš arī ugunsdzēsēji un glābēji pieļāva, ka ugunsgrēks noliktavā izraisīts ļaunprātīgos nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!