Par 2008.gada oktobrī izdarīto meitenes slepkavību Aizkrauklē apsūdzētais 1991.gadā dzimušais Sandis Šeškus pērn septembrī Šķirotavas cietumā izdarījis pašnāvību pakaroties, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Pirmdien Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta izbeidza kriminālprocesu, kurā Šeškus bija apsūdzēts par meitenes slepkavību. Lieta tika izbeigta, jo iestājusies apsūdzētā nāve.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, 2009.gada 14.septembrī AT saņemts paziņojums no Šķirotavas cietuma priekšnieka par to, ka apsūdzētais Šeškus ir miris.

Izskatot slepkavības lietu pirmajā tiesu instancē, Zemgales apgabaltiesa 2009.gada 2.aprīlī Šeškum nolēma piemērot 13 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz divarpus gadiem, taču, ievērojot jaunieša iepriekš neizciesto sodu, kā galīgais sods viņam tika piespriesta reāla brīvības atņemšana uz 15 gadiem ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Ar to pašu spriedumu no apsūdzētā par labu kādai cietušajai tiesa nolēma arī piedzīt 1098 latu mantiskā kaitējuma kompensāciju, bet par labu valstij - 900 latus par cietušajai jau izmaksāto valsts kompensāciju.

Drīz pēc tam Šeškus minēto Zemgales apgabaltiesas spriedumu pārsūdzēja un jau 24.aprīlī lieta nonāca apelācijas instances tiesā, liecina Latvijas Tiesu portālā pieejamā informācija.

2008.gada 3.oktobrī Aizkrauklē, netālu no veikala "Beta" stāvlaukuma, tika atrasts nepilngadīgas jaunietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm un bija aizdomas, ka meitene pirms nāves tikusi izvarota.

Par minētās slepkavības pastrādāšanu aizdomās turamais puisis, kurš jau agrāk bija tiesāts par laupīšanām, tika aizturēts 2008.gada 9.oktobrī Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!