Foto: DELFI

Šī gada 25. aprīlī Dienvidlatgales prokuratūrā paātrinātā procesa kārtībā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess pret kādu Baltkrievijas pilsoni, kurš apsūdzēts kukuļdošanā Valsts ieņēmumu dienesta muitniekam, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību šī gada 24. aprīlī apsūdzētais vadīja kravas automobili, un iebrauca Latvijas Republikas muitas kontroles punktā "Silene", kur Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Latgales Muitas kontroles punkta amatpersona uzsāka veikt automašīnas kontroli.

Muitas kontroles laikā tika noskaidrots, ka nepieciešams transportlīdzekli novirzīt uz angāru kravas padziļinātās muitas kontroles veikšanai.

Apsūdzētais VID amatpersonai deva 10 eiro, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neveiktu transportlīdzekļa kravas padziļināto muitas kontroli.

Apsūdzētais pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Prokurors, ņemot vērā apsūdzētā attieksmi pret izdarīto, kā arī izvērtējot, ka izdarīts smags noziegums pret pārvaldības kārtību, bet ar to nav radīts mantisks kaitējums, ir guvis pārliecību, ka apsūdzētajam vīrietim nevajadzētu piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu sodu, taču viņu nevar atstāt nesodītu.
Ar prokurora priekšrakstu par sodu apsūdzētajam piemērots naudas sods desmit Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 6200 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!