Par narkotiku glabāšanu piektdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētās centrālcietuma amatpersonas ir ieslodzījuma iestādes drošības daļas priekšnieks Juris Uzuliņš un drošības daļas inspektors Valērijs Timofejevs.
KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece pastāstīja, ka aizturēšanas brīdī pie Timofejeva atrasti pārtikas un tabakas izstrādājumi, alkoholiskie dzērieni, kā arī psihotropās vielas.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses sekretārs Kārlis Seržants paskaidroja, ka pie Timofejeva atrada arī 1,5 litrus spirta un 40 stipras iedarbības psihotropo vielu tabletes. Viņa darba kabinetā atrasts liels daudzums pagaidām vēl nenoskaidrota sastāva tablešu, kurām šobrīd veic ekspertīzi.

KNAB un IeVP darbinieki veica cietuma drošības dienesta telpu apskati un priekšnieka Uzuliņa kabinetā atrada divus gramus amfetamīna un psihotropās vielas ciklodola tabletes. Tiesa pirmdien lems par drošības līdzekļa piemērošanu Uzuliņam.

KNAB vēstī, ka krimināllietas ietvaros savāktie materiāli liecina, ka ar cietuma drošības daļas darbinieku palīdzību vairākiem ieslodzītajiem nelikumīgi nodotas apreibinošas vielas un cietumā aizliegti priekšmeti.

Seržants stāstīja, ka aizdomas par cietuma darbinieku iesaistīšanos narkotiku piegādē radušās pēc tam, kad, aizliedzot cietumos ienest pārtiku, tomēr nesamazinājās ienesto narkotiku skaits. Seržants informēja, ka ieslodzītie par narkotiku ienešanu cietumā gatavi maksāt 50 latu, par spirta ienešanu - 40 latu, bet par mobilā telefona ienešanu - 30 latu.

Cietumā notiek dienesta izmeklēšana, bet KNAB ierosinājis krimināllietu par iestādes darbinieka mēģinājumu neatļauti nodot narkotiskās vielas un citus priekšmetus personām, kuras ievietotas ieslodzījuma vietās. Krimināllikums par šo noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Pērn cietumos konstatēti 25 nelikumīgu pienesumu gadījumi un astoņos gadījumos vainīgi izrādījušies cietumu darbinieki. Savukārt par atkārtotu narkotiku lietošanu gada laikā pērn cietumos pret ieslodzītajiem ierosinātas 20 krimināllietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!