Foto: stock.xchng

Divi Jūrmalas slimnīcas ārsti, kuriem par nekvalitatīvu palīdzību dzemdībās piespriesta brīvības atņemšana, savu vainu neatzīst un spriedumu pārsūdzēs, pastāstīja apsūdzēto aizstāve zvērināta advokāte Andra Ločmele.

"Spriedums tiks pārsūdzēts noteikti. Tas ir skaidrs. Tikai vienkārši ir jāsagaida pilns sprieduma teksts. Un attiecībā par šo atzīšanu, domāju, nevienam nav noslēpums, ka pirmajā instancē netika atzīta vaina," atzīmēja apsūdzēto Sergeja Gamzajana un Valda Mozgira aizstāve.

Apsūdzētie nebija pauduši ne vismazāko nožēlu par notikušo, ne arī atvainojušies cietušajiem, sacīja cietušo pārstāvis zvērināts advokāts Ronalds Rožkalns.

Jūrmalas pilsētas tiesa 12.februārī atzina par vainīgiem Gamzajanu un Mozgiru noziedzīga nodarījuma izdarīšanā pēc Krimināllikuma 138.panta otrās daļas. Gamzajanu tiesa sodīja ar viena gada un trīs mēnešu brīvības atņemšanu, savukārt otru apsūdzēto - Mozgiru -sodīja ar brīvības atņemšanas sodu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, aģentūrai BNS pastāstīja Jūrmalas tiesas pārstāvis Andris Danbergs.

Rožkalns piebilda, ka šī krimināllieta ir par septiņus gadus seniem notikumiem.

"Lieta ir par septiņus gadus veciem notikumiem. Runa ir par jaunu ģimeni, kura vērsās pēc dzemdību palīdzības Jūrmalas slimnīcā, un diemžēl dzemdību palīdzība bija nekvalitatīva. Faktiski tūliņ pēc dzemdībām bērnam tika pielietoti reanimācijas pasākumi. Diemžēl pēc nepilnas diennakts iestājās bērniņa nāve," viņš atzīmēja.

Cietušo pārstāvis pastāstīja, ka arī Veselības inspekcija veica izmeklēšanu, kuras laikā konstatēja vairākus pārkāpumus šo divu ārstu darbībā Jūrmalas slimnīcā. 2010.gadā lieta nonāca tiesā.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 26.februārī, to desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!