Foto: LETA

Apsekojot kādu teritoriju Rīgā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas atklājušas lielu apmēru nelikumīgi glabātu cigarešu, alkohola un degvielas. Par iespējamo noziedzīgo nodarījumu sākts kriminālprocess un aizturētas sešas personas, informēja VID.

Kopumā kriminālprocesa ietvaros veiktas deviņas sankcionētas kratīšanas kādā teritorijā un tajā esošajā angārā Rīgā, Krustpils ielā, kuru laikā izņemtas cigaretes, alkohols un degviela.

Kratīšanu laikā izņemtas apmēram 485 pudeles bez akcīzes markām un ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, kurās iepildīts nezināmas izcelsmes šķidrums, apmēram divas tonnas degviela, 1 190 000 gabali cigarešu "Winston" un 41 732,20 eiro skaidrā naudā. Kriminālprocesa ietvaros izņemtajām precēm paredzēts veikt ekspertīzes, un apmēri tiks precizēti pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Saistībā ar noziedzīgo nodarījumu aizturētas sešas personas: 1978., 1968., 1973. un 1954. gadā dzimuši Latvijas pilsoņi un 1968. un 1969. gadā dzimuši Igaunijas pilsoņi. Aizturētajām personām ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocess VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē ir uzsākts šī gada 20. februārī pēc Krimināllikuma 220.1 panta pirmajā daļā un 221. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu sastāvu pazīmēm, par iespējamo nelikumīgu naftas produktu, alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu), ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!