Liepājā par nepilngadīga zēna izvarošanu apcietināts tikai viens no trim noziegumā iesaistītajiem pusaudžiem. Zēns ir 14 gadus vecs un līdz ar to sasniedzis vecumu, kad personu var saukt pie kriminālatbildības, informēja Liepājas pilsētas un rajona policijas preses sekretāre Egita Guseva.
Pārējiem šī nozieguma līdzdalībniekiem - 11 un 12 gadus vecajiem pusaudžiem - piemērojams tikai audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis, bet par to lems tiesa. Izmeklēšanā noskaidrots, ka vainīgie ir jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un atrodas Nepilngadīgo lietu inspekcijas uzskaitē. Viens no aizturētajiem zēniem ir toksikomāns ar stāžu, kurš vairākkārt jau ārstējies speciālās medicīnas iestādēs.

Pašlaik notiek aizturēto personu sniegto liecību pārbaude, savukārt cietušais zēns joprojām atrodas Liepājas centrālajā slimnīcā.

Jāatgādina, ka Liepājā 6.novembrī aizturēti trīs internātskolas jaunieši, kuri smagi piekāvuši un izvarojuši 14 gadus vecu pusaudzi. Mediķi viņam konstatējuši vairākas sistas brūces, degunkaula un vaiga kaula lūzumu un smadzeņu satricinājumu. Cietušais pastāstīja, ka viņu piekāvuši un netiklas darbības veikuši vairāki pusaudži pamestā ēkā netālu no bijušā kinoteātra "Liepāja". Neilgi pēc notikušā noskaidrotas aizdomās turamās personas. Viens aizturētais ir kādas Liepājas vidusskolas audzēknis, otrs - Liepājas internātskolas, bet trešais ir bijušais Lažas speciālās internātskolas audzēknis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!