Foto: PantherMedia/Scanpix
Kurzemes rajona tiesa piemērojusi mūža ieslodzījumu Viesturam Priščepovam, kurš apsūdzēts par savas 20 gadus vecās pameitas slepkavību, vēsta portāls "liepajniekiem.lv". Tiesas spriedumu 34 gadus vecais vīrietis uzklausījis bez emocijām, lai gan "liepajniekiem.lv" atzinis, ka šādu spriedumu nebija gaidījis.

Portāls "liepajniekiem.lv" iepriekš vēstīja, ka vīrietis iepriekš vairākkārt sodīts, pēdējo reizi 2006. gadā par kādas sievietes slepkavību. Toreiz Liepājas tiesa viņam piespriedusi brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un sešiem mēnešiem. No ieslodzījuma atbrīvojies nosacīti pirms termiņa 2011. gada rudenī. Šī sodāmība viņam vēl nav dzēsta.

Notiesātais apņēmies pēdējo spriedumu nogalinātās pameitas lietā pārsūdzēt. Pēc sprieduma nolasīšanas viņš medija pārstāvim teicis, ka pierādījumu tieši pret viņu kā tādu neesot bijis. "Liepajniekiem.lv" vēsta, ka tiesa lēma no Priščepova par labu nogalinātās jaunietes tuviniekiem piedzīt materiālā zaudējuma kompensāciju.

Par šo slepkavību arī ziņoja portāls "Delfi". Pērnā gada 10. aprīlī Valsts policijā saņemta informācija, ka iepriekšējā dienā, 9. aprīlī, Priekulē no mājām izgājusi un nav pārnākusi 1998. gadā dzimusī jauniete. Plaši meklēšanas darbi un operatīvās izmeklēšanas pasākumi ilguši no iesnieguma saņemšanas brīža līdz pat ceturtdienai, kad Vaiņodes novadā, Embūtes pagastā, lauku apvidū atrasts sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Nākamajā dienā policija apcietināja par slepkavību aizdomās turēto 1986. gadā dzimušo vīrieti un tiesa viņam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!