Šī gada 21. maijā pulksten 15 Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirknis saņēma informāciju, ka mājā ir atrasts miris vīrietis. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess un aizturēta iespējamā vainīgā persona.

VP Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi, no 1982. gadā dzimuša vīrieša, saņēma informāciju, ka viņa mājā ir miris vīrietis. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts 1958. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām durtām brūcēm. Uz aizdomu pamata par paveikto slepkavību, notikuma vietā tika aizturēts vīrietis, kurš bija izsaucis policiju.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, kopīgas alkohola lietošanas laikā, starp vīriešiem izcēlās konflikts, kura rezultātā iespējamā vainīgā persona, ar asu priekšmetu, veica vairākus dūrienus cietušā vīrieša ķermenī, kā rezultātā vīrietis notikuma vietā mira.

23. maijā aizturētajai personai tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma116.panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība), ar ko soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!