Rīgas policijā par pērnā gada nogalē notikušajiem uzbrukumiem taksometru firmas "Rīga Taxi" automašīnām ir ierosinātas septiņas krimināllietas, bet neviens par šiem noziegumiem nav aizturēts.
Krimināllietas ierosinātas par tīšu mantas bojāšanu, huligānismu, kā arī laupīšanu. Policijā turpina strādāt speciāli šiem gadījumiem izveidota darba grupa, BNS sacīja Rīgas galvenās policijas pārvaldes (RGPP) kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Vonda.

Tiek uzskatīts, ka notikušajos uzbrukumos "Rīga Taxi" automašīnām ir vainojamas atsevišķu cilvēku pārvadātāju firmu nesaskaņas. Policija arī jau ir noskaidrojusi iespējamos vainīgos šajos noziegumos, tomēr vēl tiek turpināts darbs pie pierādījumu vākšanas.

Izmeklēšanas darba grupa ir izveidota RGPP 12.nodaļā, kas specizlizējas tieši automašīnu zādzību atklāšanā.

"Rīga Taxi" automašīnas tika dauzītas un dedzinātas pagājušā gada nogalē. Visi uzbrukšanas gadījumi bija līdzīgi - kāda persona iesēdās taksometrā un palūdza aizvest uz kādu konkrētu vietu. Sasniedzot gala mērķi, pēkšņi parādījās jauniešu bariņš ar kokiem un citiem priekšmetiem, kas sāka sist mašīnas.

Bija arī gadījumi, kad "Rīga Taxi" automašīna tika apturēta, to ar citas automašīnas palīdzību "piespiežot" pie ceļa malas. Daži uzbrukumi automašīnām notika ar dažu dienu starpību.

Vonda otrdien piebilda, ka automašīnu dauzīšana beidzās tajā laikā, kad policijā izveidoja speciālu darba grupu šo noziegumu atklāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!