Pirmdien, 10. oktobrī, Skonto stadionā norisinājās futbola spēle starp Latvijas un Ungārijas izlases komandām. Spēles laikā Rīgas reģiona Kārtības policijas pārvaldes policisti sešus Ungārijas izlases līdzjutējus aizturējuši par sīko huligānismu, bet divus par citiem pārkāpumiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kopā futbola spēles laikā par sīko huligānismu Valsts policija aizturējusi sešus Ungārijas pilsoņus – 1991. gadā, 1977. gadā un 1989. gadā dzimušus vīriešus, kā arī trīs 1990. gadā dzimušus vīriešus. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par sīko huligānismu piemēro naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Futbola spēles laikā policisti aizturējuši arī divus vīriešus, kuri dzimuši 1984. gadā un 1987. gadā. Viņi atradušies tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Arī šiem vīriešiem policija noformējusi administratīvo pārkāpumu protokolus. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts brīdinājums vai naudas sods līdz 140 eiro. Pēdējam no aizturētajiem vīriešiem administratīvo pārkāpumu protokols noformēts arī par dabisko vajadzību nokārtošanu publiskā vietā.

Ziņots, ka 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas spēlē otrdien Rīgā, "Skonto" stadionā, Latvijas futbola izlase ar 0:2 (0:1) atzina Ungārijas pārākumu, piedzīvojot otro zaudējumu trijās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!