Balvu rajona tiesa ceturtdien atzina 1973.gadā dzimušo Latvijas Republikas pilsoni un 1992.gadā dzimušo Krievijas pilsoni par vainīgiem "personas nelikumīgā pārvietošanā pāri valsts robežai", piespriežot nosacītus sodus, informēja Valsts robežsardzē.
Latvijas Republikas pilsonis sodīts ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem nosacīti un pārbaudes laiku trīs gadi, savukārt Krievijas Federācijas pilsonis - brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku divi gadi.

Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš pauž bažas, ka par šāda veida noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts soda mērs. Turpmāk tas varētu radīt labvēlīgus apstākļus nelegālās imigrācijas attīstībai.

Pērnā gada 26.decembrī piemērotais drošības līdzeklis - apcietinājums - atcelts un abas personas atbrīvotas tiesas zālē. Pēc atbrīvošanas Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Balvu imigrācijas nodaļas amatpersonas 1992.gadā dzimušo Krievijas Federācijas pilsoni aizturēja Imigrācijas likuma kārtībā un nodeva Krievijas Federācijas robežsargiem.

Pērnā gada 25.decembrī Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes robežsargi operatīvo pasākumu rezultātā Žīguru pagastā aptuveni kilometru no valsts robežas aizturēja piecus Sīrijas Arābu Republikas pilsoņus, kuri tika nelikumīgi pārvesti pāri valsts robežai, kā arī Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas pilsoni, par šo Sīrijas Arābu Republikas pilsoņu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Tika uzsākts kriminālprocess, savukārt 2008.gada 26.decembrī 1973.gadā dzimušajam Latvijas Republikas pilsonim un 1992.gadā dzimušajam Krievijas Federācijas pilsonim Balvu rajona tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, ievietojot abas personas Balvu rajona policijas pārvaldes Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Šā gada 6.janvārī kriminālprocess neatliekamības kārtībā tika nodots Balvu rajona prokuratūrai un abas apcietinātās personas nodotas Balvu rajona prokuratūras rīcībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!