Rīgas apgabaltiesa šodien pagarināja apelācijas sūdzības iesniegšanas termiņu par sirmgalvju nogalināšanu notiesātajam Kasparam Petrovam.
Kā teica Petrova advokāts Antons Drēbnieks, tiesa ņēma vērā apsūdzētā argumentus un pagarināja apelācijas iesniegšanas termiņu. Petrova iesniegtā apelācijas sūdzība tiks nodota izvērtēšanai Augstākajai tiesai. Apelācijas sūdzībā tiesājamais lūdz samazināt viņam piespriesto sodu.

Petrovs, kuram piespriests mūža ieslodzījums, apelācijas sūdzību ar lūgumu samazināt sodu iesniedza pēc likumā noteiktā termiņa. Tādēļ notiesātais iesniedza lūgumu pagarināt termiņu apelācijas iesniegšanai.

Petrovam tika piespriestais mūža ieslodzījums, un pašlaik viņš atrodas ieslodzījuma vietā Jelgavā, kur sodu izcieš lielākā daļa uz mūžu notiesāto.

Iepazīstoties ar pilno spriedumu 38 sirmgalvju nogalināšanā apsūdzētajam Petrovam, prokuratūra nolēma to nepārsūdzēt, lai arī par pierādītu apsūdzētā vaina tika atzīta tikai 13 slepkavībās. Prokuratūra uzskata, ka spriedums ir likumīgs un pamatots. Prokurore Petrovam lūdza piespriest tieši mūža ieslodzījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!