Foto: LETA
Novembra vidū Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa, piedaloties Rīgas Autotransporta prokuratūras prokuroram, apsūdzētajam piesprieda brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola ietekmē, kā rezultātā bojā gāja pasažieris, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību 2018. gada oktobra sākumā apsūdzētais vadījis sev piederošo automašīnu par Kleistu ielu Kurzemes prospekta virzienā, Rīgā, bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola reibumā. Viņš automašīnā vedis arī divus pasažierus, kuri nebija piesprādzējušies ar drošības jostām.

Automašīnas vadītājs neievēroja braukšanas ātruma ierobežojumu apdzīvotā vietā, ceļa un meteoroloģiskos apstākļus. Rezultātā viņš nobrauca no ceļa un automašīna apgāzās. Cietušais tika izmests no automašīnas un tā viņam uzgāzās virsū. Cietušais mira transportēšanas laikā.

Vīrietis apsūdzēts par automašīnas vadīšanu šī gada septembrī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē.

Persona atzīta par vainīgu Krimināllikuma 262. panta 1. daļā un Krimināllikuma 262. panta 4. daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un sodīta ar brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un 10 mēnešiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 10 gadiem.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka 2018. gada 6. oktobra agrā rītā Rīgā, nobraucot no ceļa un apgāžoties BMW markas automobilim, cietuši divi cilvēki, bet viens zaudējis dzīvību.

Negadījums notika Kleistu ielā pulksten 4.17. Avārijā cieta 1991. un 1982. gadā dzimuši vīrieši, savukārt 1987. gadā dzimušais no traumām mira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!