Foto: PantherMedia/Scanpix
Siguldas iecirkņa policisti sestdien, 21. septembrī, par svešas maksājumu kartes nelikumīgu izmantošanu aizturējuši kādu vīrieti, kuru par mantiskiem noziegumiem meklēšanā jau iepriekš izsludinājis Cēsu iecirknis. Aizturētajam kungam kā drošības līdzeklis nu piemērots apcietinājums.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 21. septembrī Siguldas iecirknī saņemts iesniegums par svešas kredītkartes nelikumīgu izmantošanu. Proti, todien kāda sieviete bija bankomātā Siguldā aizmirsusi savu bezkontakta maksājumu karti. Aizbraukusi mājās un sapratusi, ka karti aizmirsusi, cietusī pieslēgusies internetbankai, lai apskatītos tās statusu, taču konstatējusi, ka pēc tās aizmiršanas ar to vairākkārt kāds norēķinājies veikalos Siguldā un Inčukalna novada Inčukalna pagasta Gaujā.

Nezināma persona bija izmantojusi kredītkarti, lai iegādātos alkoholu un pārtikas produktus.

Saņemot informāciju par notikušo, Siguldas iecirkņa policisti ieradušies Gaujā, kur veikts pēdējais maksājums ar sievietes maksājumu karti. Izmeklēšanā policisti jau iesnieguma saņemšanas dienā ieguvuši informāciju, ka ar šo karti norēķinājies 1983. gadā dzimis vīrietis, kurš dzīvo vienā no Gaujas privātmājām. Šajā pašā dienā Siguldas iecirkņa policisti aizdomās turēto vīrieti aizturēja.

Aizturēšanas brīdī viņš atradies acīmredzamā alkohola reibumā.

Aizturētā vīrieša dzīvesvietā atrastas vēl divas svešām personām piederošas maksājumu kartes. Patlaban policija skaidro, kur viņš tās ieguvis, un vai arī ar tām veiktas nelikumīgas darbības. Savukārt jau minētās sievietes maksājumu karti viņš bija saplēsis.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 193. panta otrās daļas – par sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!