Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrā celta apsūdzība kādam 17 gadus vecam jaunietim par kāda taksometra vadītāja - 1973.gadā dzimuša vīrieša - slepkavību šā gada 24.jūlijā, kas notika Rīgā, Salamandras ielā.
Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, 1991.gadā dzimušajam jaunietim celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 117.panta 2. un 6.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī, kā arī, ja slepkavība saistīta ar laupīšanu.

Saskaņā ar likumu vainīgā persona var tikt sodīta ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Apsūdzētais atrodas apcietinājumā.

Jau ziņots, ka 24.jūlijā Salamandras ielā tika atrasts nogalināts taksometra vadītājs, kuram tika konstatētas vairākas durtas un grieztas brūces kakla rajonā. Aizdomās par šo nozieguma izdarīšanu policijas darbinieki tajā pašā dienā aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas nodaļā kādu 1991.gadā dzimušu jaunieti.

Iepriekš 1.jūlijā Tukuma rajona Tumes pagastā pie ceļa Tukums-Kandava atrasts nežēlīgi noslepkavots vīrietis - 65 gadus vecs taksometra vadītājs. Gani, kas uz mājām dzinuši lopus, pļavā atraduši vīrieša līķi ar durtām brūcēm.

Tukuma rajona policija aizdomās par šo noziegumu aizturējusi kādu vīrieti, kuram kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Savukārt 22.jūnijā ap plkst.5:00 Salaspilī pie kādas dzīvojamās mājas Enerģētiķu ielā atrasts taksometrs, automašīna "Škoda", kurā atradās tās vadītāja līķis ar durtām brūcēm.

Naktī uz 23.maiju Rīgas rajonā uz Bauskas šosejas pie pagrieziena uz Baložiem tika atrasts sadedzis taksometrs, un tajā atrasts vīrieša līķis.

Tajā naktī ap plkst.2.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki saņēma informāciju, ka uz Bauskas šosejas pie pagrieziena uz Baložiem deg taksometrs "Opel Omega".

Kad VUGD darbinieki ieradās notikuma vietā un likvidēja ugunsgrēku, automašīnas salonā tika atrasts spēcīgi apdedzis vīrieša līķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!