Foto: LETA

Šī gada aprīļa beigās Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Ekonomisko lietu tiesai nosūtīja krimināllietu viena vīrieša apsūdzībā par svešas mantas piesavināšanos 97 788 eiro apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu 53 300 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis bija kāda SIA komercdirektors, kurš bija atbildīgs par viņam uzticēto SIA piederošo mantu.

Apsūdzētajam vīrietim tika uzdots meklēt pircējus SIA interesēs, lai pārdotu dažāda pielietojuma konteinerus. Apsūdzētais nolēma daļu SIA piederošās mantas izšķērdēt, proti, pārdot konteinerus citiem uzņēmumiem ar sev piederošu uzņēmumu starpniecību nolūkā ar iegūto naudu rīkoties kā ar savu mantu.

Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais tādā veidā pārdeva 25 konteinerus, septiņus kondicionierus un astoņus elektriskos sildītājus vairāk nekā 97 788 eiro vērtībā, izšķērdējot SIA mantu.

Turklāt apsūdzētais legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus 53 300 eiro apmērā, kuri tika pārskaitīti uz viņa kontrolē esošo uzņēmumu un personīgo norēķinu kontiem.

Prokurore apsūdzēto pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas un 195. panta trešās daļas.

Par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, kā arī par narkotisko, psihotropo, stipri iedarbīgo, indīgo vai radioaktīvo vielu, sprāgstvielu, šaujamieroču vai munīcijas piesavināšanos soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!