Laika posmā no augusta līdz oktobrim Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) sadarbībā ar Aizsardzības ministrijas Militārās izlūkošanas un drošības dienestu aizdomās par sprāgstvielu un munīcijas nelegālu apriti, kā arī vairāk nekā 14 kilogramu trotila zādzību no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās bāzes, aizturējuši vairākas personas, tostarp arī vienu militārpersonu.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā informēja, ka šā gada 10.augustā ONAP darbinieki aizdomās par mēģinājumu realizēt sprāgstvielas Rīgā, aizturēja trīs agrāk sodītas personas – 1979.gadā dzimušu vīrieti, 1961.gadā dzimušu vīrieti un 1975.gadā dzimušu sievieti.

Pārbaudes laikā pie aizturētajiem tika atrasti un atsavināti 7,8 kilogrami trotila. Tika ierosināta krimināllieta par sprāgstvielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un realizēšanu, par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem vai arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Pirmstiesas izmeklēšanās laikā šā gada septembrī aizdomās par līdzdalību minētajā noziedzīgajā nodarījumā ONAP darbinieki aizturēja vēl trīs personas – 1982.gadā dzimušu vīrieti, 1983.gadā dzimušu vīrieti un 1987.gadā dzimušu vīrieti, pie kuriem policijas darbinieki atrada un atsavināja divus kilogrami trotila.

Šā gada oktobrī un novembrī tika aizturēti vēl trīs vīrieši no tiem divi dzimuši 1984.gadā savukārt trešais dzimis 1953.gadā.

Kopumā pie aizdomās turamajām personām atrasti un atsavināti vairāk nekā 14 kilogrami trotila, 1500 patronas, trīs granāts, trīs detonatori un 48 signālmīnas.

Policijas darbinieku rīcībā esošā informācija liecina, ka atsavinātais trotils nelikumīgu darbību rezultātā ticis norakstīts un pēc tam nozagts no NBS militārās bāzes.

Kopumā izmeklēšanas laikā aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu noskaidrotas 17 personas.

Minētā krimināllieta nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūra kriminālvajāšanas uzsākšanai un šobrīd sešām personām uzrādīta apsūdzība.

ONAP tiek turpināta izmeklēšana, lai noskaidrotu vēl citas iespējamās iesaistītās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!