Par Ukrainas karoga noraušanu no kādas mašīnas Rīgā, Graudu ielā, Valsts policija (VP) meklē video redzamo vīrieti.

Kā portālam "Delfi" norāda VP, šī gada 29. martā ap pulksten 10 Rīgā, Graudu ielā, kādas izglītības iestādes teritorijā video redzamais vīrietis piegāja pie automašīnas un nolauza Ukrainas valsts simbolu – karogu.

VP aicina atsaukties ikvienu, kuram ir informācija par video redzamā vīrieša identitāti un viņa iespējamo atrašanās vietu. "Aicinām ziņot policijai, zvanot pa tālruņa numuru 67085984 vai 110," informē policijas pārstāve Ance Rozīte.

Portāls "Delfi" vēstīja, ka šonedēļ Valsts drošības dienests (VDD) kopumā ir uzsācis trīs kriminālprocesus saistībā ar Krievijas agresijas pret Ukrainu publisku attaisnošanu un slavināšanu, kā arī darbībām, kas vērstas uz naida izraisīšanu pret Ukrainas valstspiederīgajiem.

Viens no kriminālprocesiem uzsākts pēc abu minēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm, proti, par Krievijas bruņoto spēku Ukrainā īstenoto kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu, kā arī darbībām, kas vērstas uz nacionālā un etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Otrs kriminālprocess uzsākts par Krievijas bruņoto spēku Ukrainā īstenoto kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu, savukārt trešais – par darbībām, kas vērstas uz nacionālā un etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Visi kriminālprocesi sākti, dienestam reaģējot uz interneta vidē publicētu saturu, kurā attaisnots un slavināts Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainā vai apzināti provocēts naidīgs noskaņojums pret ukraiņiem, kā arī latviešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!