Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) 24. februārī par vairākām zādzībām no automašīnām un mājokļa, kā arī par tīšu mantas iznīcināšanu un bojāšanu Krāslavā aizturēja kādu vīrieti, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Noziegumi izdarīti laika posmā no šī gada 15. februāra līdz 24. februārim. 1993. gadā dzimušais vīrietis kopumā bija veicis piecas zādzības.

15. februārī aizturētais vīrietis no kāda dzīvokļa Daugavpilī, kura saimnieks pats vīrieti ielaidis iekšā, nozaga dažādas elektroiekārtas – televizoru, spēļu konsoli un portatīvos datorus vairāku simtu eiro vērtībā.

Savukārt 23. februārī Daugavpilī, izsitot stiklus, persona veica mantu zādzības no diviem transportlīdzekļiem, nozogot dažādas mantas. Kriminālprocesa ietvaros daļu nozagto mantu izdevās atgūt un atgriezt to likumīgajiem īpašniekiem.

Tāpat persona nākamajā dienā, 24. februārī, lai veiktu zādzību, izsita automašīnas "Mercedes Benz" stiklu, taču vēlamo iekārtu nozagt personai neizdevās.

Likumsargi skaidro arī minētās personas saistību ar velosipēda zādzību, kurš 23. februārī tika nozagts no kāda daudzdzīvokļu mājas pagraba.

Šobrīd vīrietim par izdarītajām noziedzīgajām darbībām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas, 185. panta 1. daļas un pēc 175. panta 3. daļas.

Pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!