Foto: LETA

No pirmdienas, 10. maija, Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā tiek iecelts līdzšinējais Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Vadims Ivanovs, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Šo amatu iepriekš ieņēma Armands Ruks, kurš pērn kļuva par VP priekšnieku.

Ivanovs amatā iecelts līdz 2022. gada 2. maijam.

Policijā norādīja, ka Ivanovam ir ilggadēja praktiskā darba pieredze VP dažādos augstos VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatos. Policija izcēla Ivanova dienesta laikā iegūto profesionālo pieredzi izmeklēšanas un operatīvajā darbā, šī darba vadīšanā, kā arī pilnīgu VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes lietvedībā esošo kriminālprocesu un operatīvās uzskaites lietu satura un gaitas pārzināšanu, kas ir vitāli nepieciešams šo lietu pozitīvai virzībai.

Kopš 2016. gada Ivanovs ir pildījis VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka vietnieka pienākumus. Papildu jau esošajiem pienākumiem atsevišķos periodos Ivanovs ilgstoši pildījis arī šīs pārvaldes priekšnieka pienākumus, tādējādi nodrošinot nepārtrauktu darba funkciju izpildi un viņa tiešā vadībā ir veikta dažādu smagu un īpaši smagu noziegumu atklāšana un izmeklēšana.

Dienesta laikā Ivanova ieguldījums darbā novērtēts ar vairākiem augstiem apbalvojumiem, tostarp par ieguldījumu Latvijas valsts iekšējās drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā viņš apbalvots ar Viestura ordeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!