Foto: LETA

Trešdien, 2. februārī, Silenes robežkontroles punktā kāds Ukrainas pilsonis robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Likumpārkāpējam piemērots 1 500 eiro liels naudas sods.

Silenes robežkontroles punktā robežsargi veica pārbaudi kādai Latvijā ieceļojošai kravas automašīnai.

Tās vadītājs, 1998. gadā dzimis Ukrainas pilsonis, dokumentu pārbaudes laikā robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsāktais kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas, pēc visu nepieciešamo kriminālprocesuālo darbību veikšanas nosūtīts Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Tāpat pret Ukrainas pilsoni uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 51. panta sestās daļas pirmā punkta par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nav noteiktā kārtībā iegūtas vai ir atņemtas).

Par šāda veida pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 56 līdz 114 naudas soda vienībām.

Krimināllikums paredz, ka par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!