Foto: DELFI

Šī gada janvārī Valsts policija (VP) saņēma informāciju par bezvēsts pazudušu Rūjienas iedzīvotāju. Noskaidrojot pazušanas apstākļus, policistiem radās aizdomas par iespējamu slepkavību. Aizdomās par nodarīto likumsargi aizturēja divus cilvēkus – 1958. gadā dzimušu sievieti un 1943. gadā dzimušu vīrieti, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Valmieras iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa saņēma informāciju, ka bezvēsts pazudis 1948. gadā dzimis Rūjienas novada iedzīvotājs. Noskaidrojot pazušanas apstākļus, policistiem radās aizdomas par iespējamu noziedzīgo nodarījumu pret personas dzīvību un veselību.

VP sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta, proti, slepkavību – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu. Veicot izmeklēšanas darbības, aizdomās par iespējamu vīrieša slepkavību divi cilvēki, kuriem tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Krimināllikuma 116. pants kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana un tās interesēs plašākus komentārus policija nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!