Foto: LETA
Naktī no 22. uz 23. februāri pulksten 1:22 Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, Ceļu policisti apturējuši 1984. gadā dzimušu vīrieti ar automašīnu "Mercedes Benz". Autovadītājs par virkini pārkāpumu policistiem devis 140 eiro kukuli.

Valsts policija portālu "Delfi" informē, ka pārbaudē policisti konstatējuši, ka vīrieša vadītajai automašīnai nav tehniskās apskates, kā arī civiltiesiskās apdrošināšanas. Tāpat likumsargi secinājuši, ka vīrietis automašīnu vadījis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Lai izvairītos no soda, vīrietis policistam devis 140 eiro kukuli.

Savukārt 12. februārī pulksten 13:07 Rīgā, Prāgas ielā, Ceļu policisti apturējuši taksometru "Ford Focus", kura vadītājs nebija ievērojis aizlieguma zīmi “Iebraukt aizliegts”. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1960. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam devis desmit eiro kukuli.

Abos gadījumos policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.
Šogad Rīgas reģionā aizturēti jau seši autovadītāji, pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļa došanu, liecina policijas informācija.

Valsts policija atgādina, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!