Policija ierosinājusi krimināllietu par deviņus mēnešus vecas meitenītes piekaušanu Liepājas rajonā.
Krimināllieta ierosināta par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar nepilngadīgo, ja ar to nepilngadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs, informēja Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Egita Guseva.

Uz aizdomu pamata par bērna piekaušanu aizturētais bērniņa tēvs savu vainu neatzīst. "Lai gan bērna māte policijai atsacījās rakstīt iesniegumu pret savu vīru, krimināllieta tomēr ierosināta," stāstīja Guseva.

Rucavas pagasttiesas vadītāja Ausma Ašmane atzina, ka minētā ģimene jau iepriekš nonākusi sociālo darbinieku redzeslokā, jo tajā bieži notikušās ģimenes nesaskaņas. "Tā ir tā saucamā nelabvēlīgā ģimene - tēvs bieži dzer, māte gan ne. Nav šaubu, ka bērnu piekāvis tēvs, kaut arī māte par notikušo klusē," pauda Ašmane. Pagasttiesa lems par turpmāko bērniņa likteni, apsverot arī iespēju par vecāku varas pārtraukšanu.

Liepājas slimnīcā otrdienas vakarā ievietota deviņus mēnešus veca meitenīte, kuru, pēc policijas informācijas, Rucavas pagasta Stūros dzērumā smagi piekāvis viņas tēvs 1962.gadā dzimušais Alekss K. Šogad dzimušajai Violai mediķi konstatējuši galvas sasitumus un smadzeņu satricinājumu. Vilola ir vienīgais bērns ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!