Pagājušā nedēļā Valsts policija aizdomās par izstādes "Maidana cilvēki" demolēšanu aizturējusi divus vīriešus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka 11. oktobra naktī kāds garāmgājējs Valsts policijai ziņoja par diviem vīrieši, kuri postīja Rīgas centrā izvietoto ekspozīciju "Maidana cilvēki". Pirmā policijas ekipāža notikuma vietā ieradās divu minūšu laikā, taču tas bija gana ilgs laiks, lai ļaundari varētu nozust pirms likumsargu ierašanās.

Policija par notikušo sāka kriminālprocesu. Izmeklēšanā likumsargiem izdevies iegūt vairākus videomateriālus no tuvumā esošo uzņēmumu videonovērošanas kamerām. Policija ierakstu fragmentus, kuros redzams vismaz viens no iespējamiem huligāniem, izsūtīja medijiem. Tāpat Valsts policija video materiālus izvietoja sociālajos tīklos ar lūgumu iedzīvotājiem atpazīt vīriešus. Taču sākotnēji tas neesot devis vēlamo rezultātu.

Paralēli meklēšanā tika piesaistīti arī profesionāļi no Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes. Operatīvie meklēšanas pasākumi iespējamo ļaundaru loku ļāvuši sašaurināt līdz 12 pārbaudāmajām personām.

Pēc rūpīgas izpētes par divām no pārbaudāmajām personām izmeklētāju aizdomas apstiprinājās. Meklējamie bijuši 1982. un 1987. gadā dzimuši rīdzinieki. Drīz vien policisti noskaidrojuši abu personu atrašanās vietas.

Piektdienas, 6. novembra, rītā policija vīriešus aizturējusi, kā arī veikusi kratīšanas viņu dzīvesvietās. Kratīšanās aizturēto vīriešu dzīvesvietās policijas darbinieki atraduši un atsavinājuši vairākus priekšmetus, kuriem izmeklēšanā esot būtiska nozīme viņu vainas pierādīšanā, skaidro Valsts policija.
Nedēļas nogalē Centra iecirkņa darbinieki lūguši tiesu aizdomās turētajiem kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. Tiesa policijas lūgumu neapmierināja.

VP Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs skaidro, ka "ļaundaru notveršana bija goda jautājums".

"Izmantojām gan iecirkņa, gan kriminālpolicijas pārvaldes resursus un šobrīd darbs vainagojies panākumiem. Pateicos visiem darbiniekiem, kas palīdzēja aizdomās turētos notvert", saka Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks.

Vienlaikus policija informē, ka arī organizatori pieļāvuši pārkāpumus, nodrošinot pasākuma vietas apsardzi, kas kā prasība ir noteikta likumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!