Foto: Shutterstock
Ceturtdien, 25. aprīlī, pulksten 15.35 Vidzemes reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Raiskuma pagastā apturējusi kārtējo ātrumpārkāpēju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Automašīnas "Audi A6 Avant" vadītājs – 1978. gadā dzimis vīrietis – Pārgaujas novada Raiskuma pagastā autoceļa Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža 47. kilometrā, virzienā uz Valmieras pusi, traucies ar 188 kilometriem stundā. Šajā ceļa posmā atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā. Papildus šim pārkāpumam policija arī konstatējusi, ka transportlīdzeklim nav izieta tehniskā apskate.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu vadītājam par šo braucienu draud naudas sods no 360 līdz 480 eiro un vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem. Par transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, savukārt uzliek naudas sodu no 55 līdz 120 eiro.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!