Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē policisti Rīgā notvēra trīs velosipēdu zagļus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Pagājušajā trešdienā, 13.augustā, policisti devās izsaukumā uz Rīgu, kādu Ventspils ielas veikalu, kur bija nozagts velosipēds. Notikuma vietā policisti uzzināja, ka kāds vīrietis uzdevies par veikala klientu, bet vēlāk paņēmis svešu velosipēdu un aizmucis no notikuma vietas.

Policisti uzsāka personas meklēšanu un jau piektdien notvēra divriteņa zagli - kādu 1975. gadā dzimušu vīrieti, kuram sestdien tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Trešdien policisti saņēma izsaukumu uz Mārupes ielu, kur kāds garnadzis no privātmājas teritorijas bija nozadzis velosipēdu. Noskaidrojuši zagļa pazīmes, policisti sāka viņa meklēšanu. Svētdien meklētais zaglis iekūlās nepatikšanās un Rīgas pašvaldības policija par iesaistīšanos kautiņā aizturēja 1975. gadā dzimušo vīrieti. Nogādājot aizturēto iecirknī, policisti noskaidroja, ka aizturētais patiešām ir meklētais velosipēda zaglis.

Savukārt sestdien kādas Elizabetes ielas stāvvietas darbinieki ievēroja kādu aizdomīgu vīrieti, kurš paņēma velosipēdu un devās projām. Nākamajā dienā stāvvietas darbinieki pamanīja, ka aizdomīgais vīrietis ir atgriezies un nekavējoties izsauca policiju. Notikuma vietā policisti 1981. gadā dzimušo velosipēda zagli aizturēja.

Visos gadījumos sākti kriminālprocesi par zādzību nelielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!