Jēkabpils rajona Salas pagasttiesa, skatot lietu par Vladimira Oriščenko vardarbību pret piecgadīgo meitiņu Natāliju, piektdien nolēma pārtraukt viņam vecāku varu, par aizbildni bērnam ieceļot vecmāmiņu, sestdien ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta avīze".
Dunavas pašvaldības pārstāvji, mediķis un iecirkņa policists 19.janvāra vakarā, ieradušies Atvariņu mājās, konstatējuši, ka tēvs, nežēlīgi sitot, nodarījis smagus miesas bojājumus savai meitiņai Natālijai.

Meitenītei Jēkabpils slimnīcā konstatēts smadzeņu satricinājums, sejas un visa ķermeņa sasitumi, sistas brūces galvā un ķermenī. 20.janvārī veselības stāvoklis vēl pasliktinājies. Dežurējošam ārstam radās aizdomas par iekšēju orgānu asiņošanu, tāpēc nolemts bērnu pārvest uz Bērnu klīnisko slimnīcu Rīgā. Jēkabpils policija trešdien ierosināja krimināllietu pret Valentīnu Oriščenko par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo.

Aizdomas, ka bērnu sit, radušās meitenītes pamātes Valentīnas brālim, kas par to ziņojis pagasttiesai. Tēvs skaidrojis, ka meitenīti sitis, jo tā piečurājusi gultu. Savukārt pamāte skaidrojusi, ka nevēlas audzināt svešu bērnu. Ģimenē ir vēl divi bērni, kuriem vardarbīgas izturēšanās sekas neesot konstatētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!