Foto: Shutterstock

Svētdien, 18. oktobrī, Jelgavā Katoļu ielā izcēlās fizisks konflikts starp diviem vīriešiem, kā rezultātā viens no viņiem guva miesas bojājumus un tika nogādāts slimnīcā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP). Cietušais vīrietis portālam "Delfi" skaidroja, ka konflikts izcēlies pēc tam, kad viņš uzbrucēju kompānijai aizrādījis par divu metru distances neievērošanu.

Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas "Par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus".

Attiecībā uz šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vīrietis skaidroja, ka sākotnēji veikalā "Rimi" aizrādījis vienam jauneklim no jauniešu kompānijas bez maskas, kas neievēroja ne masku valkāšanas prasību tirdzniecības centros, ne divu metru distanci.

Pēcāk stāvlaukumā jaunieši piegājuši pie vīrieša un konflikta aculiecinieces un mēģinājuši tai atņemt telefonu, kurā bija iemūžinātas sākotnējās nesaskaņas. Cietušais ar roku mēģinājis kavēt šādu rīcību, taču saņēma sitienu pa seju. Konfliktā cietušais guva smadzeņu satricinājumu un augšējā žokļa kaula lūzumu.

VP Zemgales reģiona pārvalde aicina atsaukties aculieciniekus, ja kādam ir svarīga informācija saistībā ar notikušo, zvanot pa tālruni 63004202.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!