Pēc dienesta pārbaudes veikšanas no pienākumu pildīšanas pēc paša vēlēšanās atbrīvots Limbažu rajona policijas pārvaldes inspektors, kurš braucot reibumā izraisīja avāriju un kurā gāja bojā policista kolēģa septiņus gadus vecais dēls.
Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojs (IDB)darbinieki noskaidrojuši, ka abi iecirkņa inspektori no darba brīvajā laikā un ārpus darba vietas pirms ceļu satiksmes negadījuma kopīgi bija lietojuši alkoholiskos dzērienus. Pēc tā viens no viņiem vadīja automašīnu.

Dienesta pārbaudes rezultātā policijas darbinieks, kurš vadīja automašīnu, pēc paša vēlēšanās ir atvaļināts no dienesta, portālu "Delfi" informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Savukārt izvērtējot otra iecirkņa inspektora rīcību un apsverot viņa saukšanu pie disciplinārās atbildības, VP IDB darbinieki ņēma vērā to, ka negadījuma rezultātā iestājušās smagas sekas (bojā gājis viņa dēls), kā arī to, ka viņš automašīnā atradās kā pasažieris un nebija atbildīgs par transportlīdzekļa ekspluatāciju. Ņemot vērā minēto, VP IDB darbinieki pieņēma lēmumu viņam disciplinārsodu nepiemērot. Jau ziņots, ka šī gada 2.maijā autoceļa Ragana – Limbaži 33.kilometrā Limbažu rajona policijas pārvaldes (RPP) iecirkņa inspektors, vadot automašīna "Audi 80", nobrauca no ceļa un apgāzās. Negadījuma brīdī automašīnā atradās vēl viens Limbažu RPP darbinieks un viņa 1999.dzimušais dēls, kurš no gūtajām traumām slimnīcā mira. Pēc avārijas tika konstatēts, ka automašīnas vadītāja organismā ir 3,2 promiles alkohola.

Šobrīd VP IDB turpinās pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā par notikušo ceļu satiksmes negadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!