2. februāra naktī Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, apsekojot Buļļupi, notvēruši maluzvejnieku, kurš bija noķēris 77 zivis, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Apsekošanas laikā policijas darbinieki pamanījuši zem ledus ievietotu nemarķētu zvejas tīklu. Nelegālais zvejas rīks bija ievietots āliņģī un nostiprināts ar atsvariem. Policisti nolēmuši izveidot slēpni, lai notvertu pārkāpēju.

Apkārtnes novērošana ieilgusi diennakti, tomēr kārtības sargu pacietība vainagojusies panākumiem. 3. februāra naktī netālu no notikuma vietas pašvaldības policisti pamanījuši divus vīriešus, kuri gar krastu devušies āliņģa virzienā un tramīgi lūkojušies apkārt.

Policisti iebriduši netālu esošajās niedrēs, lai varētu novērot abu vīriešu turpmākās darbības. Viens no vīriešiem sācis dauzīt ledu pie āliņģa, savukārt otrs vīrietis blakus novietojis tumšas krāsas kasti.

Pēc āliņģa paplašināšanas vīrietis satvēris tīkla striķi un sācis nelegālo zvejas rīku vilkt ārā. Tikmēr otrs vīrietis pagājis dažus metrus tālāk, kur meklējis tīkla otru galu.

Pārliecinājušies par abu personu nodomiem, kārtības sargi devušies pie vīrieša, kurš tobrīd vilcis ārā tīklu. Otra persona, kas tobrīd atradusies nedaudz tālāk, pamanījusi policistu tuvošanos un sākusi bēgt.

Viens no policistiem palicis pie tuvāk esošā vīrieša, savukārt otrs policists devies pakaļ bēglim. Neskatoties uz vairākkārtīgiem policista rīkojumiem apstāties, bēgošais vīrietis pārskrējis pāri upei un ieskrējis mežā, kur viņš nozudis no policista redzesloka.

Tikmēr otrs maluzvejnieks apgalvojis, ka ar draugu atnācis uz upi, lai pabarotu zivis. Savukārt kaste esot nepieciešama, lai uz tās pasēdētu. Vīrietis gan nav varējis izskaidrot drauga bēgšanas iemeslus.

Policisti izņēmuši 50 metrus garo tīklu, un tajā atraduši 77 dažādu sugu zivis. Visas zivis bijušas dzīvas, tāpēc tās atbrīvotas atpakaļ ūdenī.

Pārkāpējam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgās atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem zvejas rīkiem. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus vai bez tās. Policija turpina skaidrot otra pārkāpēja identitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!