Aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļošanu aizturēts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes (KrPP) policists un viņa līdzdalībnieks, portālu "Delfi" informēja IeM Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Linda Neimane - Zobena.

Policistu un viņa līdzdalībnieku – privātpersonu aizturēja augusta beigās pēc kārtējā kukuļa pieņemšanas. VP Iekšējās drošības birojs sadarbībā ar Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldi personas aizturēja aizdomās par regulāru kukuļņemšanu, ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā un nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju personu grupā.

Sankcionētas kratīšanas laikā, policisti privātpersonas īrētā garāžā atrada un atsavināja aptuveni vienu tonnu nelegālā alkohola – etilspirta.

Aizturētajam policistam un privātpersonai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Uzsākts kriminālprocess par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem un mantas konfiskāciju. Kriminālprocess sākts arī par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju.

Oktobrī policija, turpinot izmeklēšanu minētajā kriminālprocesā, par aizdomās turēto atzina vēl vienu policistu, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Abi policisti ir atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas, un uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Tāpat policija aicina informēt VP Iekšējā drošības biroja darbiniekus par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas, zvanot uz VP IDB anonīmo tālruni – 67075456.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!