Pēc aizraujošas pakaļdzīšanās robežsargi pirmdien aizturēja kādu 1966.gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrada 500 000 kontrabandas cigarešu, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone.

Foto galerija

Pirmdien pēcpusdienā robežsardzes Aviācijas pārvaldes helikopters mācību manevru laikā uz ceļa Ludza – Pilda pamanīja kādu automašīnu "Mercedes Benz Vito", kuras vadītājs, Latvijas pilsonis, pamanot robežsargus, negaidīti veica bīstamu apgriešanās manevru un lielā ātrumā metās bēgt.

Robežsargiem tas likās aizdomīgi un viņi uzsāka pakaļdzīšanos. Bēgošo kontrabandistu neapturēja arī bēgšanas laikā izraisītā sadursme ar ceļmalā stāvošo automašīnu "Chrysler Voyager" un pie Cirmas ezera pārdurtā riepa. Pametot automašīnu, 1966.gadā dzimušais vīrietis turpināja bēgt.

Pēc nepilnu divu stundu pakaļdzīšanās, robežsargi ar dienesta suņa Elektra palīdzību aizturēja bēgli un pamestajā automašīnā atrada 500 000 cigaretes "Jing Ling" ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Persona nodota Valsts policijai. Uzsākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!