Foto: DELFI
Agrā otrdienas rītā Valsts policija pēc pakaļdzīšanās aizturējusi kādu vīrieti un sievieti aizdomās par zādzību no pašapkalpošanās automazgātavas Gulbenē, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

12. maijā pulksten 5 Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Gulbenē, Brīvības ielas automazgātavā, atlaužot pašapkalpošanās naudas lādi, nozagta nauda. Saņemot šo informāciju, policisti sākuši izmeklēšanu un drīz vien noskaidrojuši, ka iespējamās aizdomās turētās personas pārvietojas ar automašīnu "Saab".

Policija sākuši minētās automašīnas meklēšanu. Pēc neilga brīža minētā automašīna manīta uz autoceļa Gulbene-Balvi. Policisti likuši automašīnu apturēt, bet tās vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un uzsācis bēgšanu.

Tomēr ātri vien Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Gulbenes iecirkņa amatpersonām, sadarbojoties ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas, izdevies apturēt transportlīdzekli un aizturēt divas personas – 1996. gadā dzimušu sievieti un 1984. gadā dzimušu vīrieti, kurus tur aizdomās par zādzībām no pašapkalpošanās automazgātavām.

Pārbaudot transportlīdzekļa vadītāju, konstatēts, ka vīrietis pie stūres sēdies bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī pie viņa atrastas, iespējams, narkotiskās vielas. To precīzs sastāvs un daudzums tiks noteikts ekspertīzē, norāda policijā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka personas kopumā veikušas piecas zādzības no pašapkalpošanās automazgātavām dažādās Vidzemes pilsētās – Alūksnē, Cēsīs, Limbažos, Madonā un Gulbenē. Policijā arī norāda, ka abas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā.

Vienai personai tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Savukārt otrai personai ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tās laikā tiks skaidrots nodarītā zaudējuma apjoms, kā arī aizdomās turēto saistība ar citiem noziedzīgajiem nodarījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!