Kurzemes tiesas apgabala prokuratūra, izvērtējot Latvijas Radio žurnālista Aida Tomsona savāktos materiālus saistībā ar 15 gadus veca zēna noslepkavošanu Ventspilī pirms četriem gadiem, ir nolēmusi tomēr atteikt šajā krimināllietā atjaunot tiesvedību.
Jau ziņots, ka 2001.gada martā Ventspilī tika atrasts nežēlīgi mocīta 15 gadus veca zēna līķis. Par nežēlīgu slepkavību tika notiesāti pieci jaunieši. Latvijas Radio žurnālists gandrīz gadu veica savu izmeklēšanu krimināllietā - analizēja lietas materiālus, pārbaudīja esošās un vāca jaunas liecības, viņš arī bijis visās vietās, kas saistītas ar šo lietu.

Pagājušā gada decembrī Tomsons vērsās prokuratūrā ar iesniegumu, kurā tika lūgts atjaunot tiesvedību un veikt atkārtotu izmeklēšanu par 15 gadus veca zēna slepkavību Ventspilī, jo žurnālists uzskatīja, ka ir atklājis jaunus lietas apstākļus, proti, notiesāto vaina šajā noziegumā neesot īsti pierādīta.

Tomsona iesniegumā prokuratūrai bija apkopoti vairāk nekā 50 dažādi fakti, kas, kā uzskata žurnālists, liecina, ka apsūdzētie ir nevainīgi. Viņš ir pārliecināts, ka krimināllietā minētie notikumi ir izdomāti.

Visi materiāli, kas liecinātu, ka notiesātie puiši ir iesaistīti lietā, it kā ir pazuduši, izteicās Tomsons. Piemēram, armijas bunkurā, kur, pieslēgts pie galda kājas, it kā atradies noslepkavotais zēns, - eksperti apstiprinājuši, ka pie galda kājas nav bijis pieslēgts cilvēks.

Pārbaude ir pabeigta un Tomsons ir saņēmis noraidošu atbildi, aģentūrai LETA pastāstīja žurnālists.

Tomsons uzskata, ka viņam ir pamats pārsūdzēt šo Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras lēmumu augstākā instancē - Ģenerālprokuratūrā, ko viņš tuvākajā laikā arī plāno darīt.

Pēc prokuratūras atbildes saņemšanas žurnālists jau ir ticies gan ar prokuratūras pārstāvjiem, gan ar tiesnešiem. Viņš joprojām paliek pie uzskatiem, ka lietā pierādījumu, izņemot pašu puišu atzīšanās, nav. To, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā, galvenokārt policijā, ir pieļautas vairākas nepilnības, liecinot arī prokuratūras atbilde. Pēc Tomsona domām, policijā šinī lietā būtu jāveic dienesta izmeklēšana.

Žurnālists uzskata, ka prokuratūras sniegtā atbilde uz vairākām lapaspusēm ir atklājusi vēl dažas interesantas nianses šajā lietā, tādēļ Tomsons negrasās atkāpties no patiesības noskaidrošanas un izmantos savas tiesības šo lēmumu pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!