Par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgām personām atkārtoti tiesājamo Aleksandrovas speciālās internātskolas pedagogu Oļegu Lisenoku Krāslavas rajona tiesa sodījusi ar reālu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, kā arī aizliegusi viņam divus gadus nodarboties ar pedagoģisko darbību, informēja Krāslavas rajona tiesā.
Prokurors pieprasīja Lisenoku sodīt ar reālu brīvības atņemšanu uz gadu, kā arī aizliegt viņam trīs gadus nodarboties ar pedagoģisko darbību.

Lisenokam inkriminētas 33 epizodes, kurās no viņa cietsirdības un vardarbības cietušas 23 nepilngadīgas personas vecumā no 8 līdz 15 gadiem. Viņš internātskolas audzēkņus sitis, pazemojis, lamājis un par tiem ņirgājies. Šie pāridarījumi ilguši no 1997.gada līdz 2000.gada beigām, zinot, ka jauniešiem ir garīgās attīstības traucējumi.

2001.gada 23.oktobrī Krāslavas tiesa atzina Lisenoku par vainīgu un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz 2,5 gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Krāslavas rajona prokuratūra šo tiesas lēmumu pārsūdzēja, jo uzskatīja, ka Lisenoks ir jāsoda ar reālu brīvības atņemšanu un jāliedz viņam iespēja turpmāk nodarboties ar pedagoģisko darbību.

Bērnu tiesības aizsargājošo organizāciju darbinieki likumpārkāpumus Aleksandrovas speciālajā internātskolā konstatēja 2001.gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!