Uzņēmēju Arņa Šķestera un Daiņa Peimaņa slepkavību lietas tiek izmeklētas kopumā, jo iespējams, ka tās ir savstarpēji saistītas, pauda Rīgas tiesu apgabala prokuratūras virsprokurors Jānis Drobiševskis.
Viņš atzina, ka Peimaņa lietas izmeklēšanas gaitā varētu atklāties kādi apstākļi, kas "dotu grūdienu" Šķestera lietas izmeklēšanai. Tomēr prokuratūra pagaidām nevēlas sniegt sīkākus paskaidrojumus, kāda varētu būt šī saistība un "grūdiena avots".

Šķestera lietu šobrīd izmeklē Organizētās noziedzības apkarošanas birojs (ONKAB), un tajā nav nekādu jaunumu.

Jau vēstīts, ka uzņēmēju un autobraucēju Arni Šķesteri nošāva 14.oktobra vakarā Rīgā ar vienu šāvienu galvā un vienu krūtīs brīdī, kad viņš piegāja pie savas automašīnas.

Drīz pēc notikušā tika aizturēts Šķestera biznesa partneris Vladimirs Cadovičs, kurš iepriekš bija draudējis Šķesterim, tomēr vēlāk viņu atbrīvoja pierādījumu trūkuma dēļ.

Pēc notikušā policija izvirzīja trīs nozieguma pamatversijas - notikušais varētu būt saistīts ar Šķestera un vēl viena auto sportista izraisītu negadījumu autokrosa laikā Madonā, kad gāja bojā astoņi, bet ievainoti vairāk nekā 20 cilvēki. Otrā versija - slepkavība saistīta ar Šķestera biznesu, trešā - notikušais varētu būt kļūda.

Savukārt uzņēmējs Dainis Peimanis tika nošauts 15. decembrī autoceļa Ventspils - Rīga 107.kilometrā. Peimaņa automašīnu apdzinis pelēks "Audi" un piespiedis apstāties. Tad Peimaņa mašīnai no kreisās puses tuvojies vīrietis un vadītāja pusē vairākas reizes no tuva attāluma cauršāvis automašīnas sānu stiklu, vairākkārtīgi ievainojot uzņēmēju galvā.

Policijai šobrīd ir divas versijas par viņa slepkavību - viena no tām ir konkurence spirta ražošanā, otra - saistība ar agrāk izdarītajiem noziegumiem - Arņa Šķestera slepkavību un Māra Millera slepkavības mēģinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!