Policija pēc kriminālās autoritātes Safara Bagirova ar iesauku Bagira aizturēšanas trešdien Rīgas centrāltirgū viņa līdzzinātāja automašīnā atradusi 2.februāra naktī Rīgā, Dzirnavu ielā, Igaunijas laikraksta "Postimees" fotokorespondentam Egertam Kamenikam (Egert Kamenik) nolaupīto 20 tūkstošus latu vērto fotoaparatūru.
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns pavēstīja, ka taksometrā, ar ko Bagirovs kopā ar līdzzinātāju 1970.gadā dzimušo Valkehu ieradušies uz tikšanos ar uzņēmēju, no kura iepriekš Bagirovs izspiedis naudu, atrasta visa tā tehnika, ko februārī pēc uzbrukuma Kamenikam un viņa kolēģiem Andri Maimetsam (Andri Maimets) un Aigi Vīrai (Aigi Viira), piedraudot ar nažiem, atņēma pieci krieviski runājošie laupītāji.

Laupītāji 2.februāra naktī plkst.1.10 pie kāda Dzirnavu ielas nama, piedraudot ar nažiem, Kamenikam, Maimetsam un Vīrai nolaupīja somu, kurā atradās "Postimees" redakcijai piederoša aptuveni 20 tūkstošu latu vērta aparatūra - fotokamera "Canon DCS 520", zibspuldze, vairāki fotoobjektīvi, akumulators un pults -, kā arī mobilo tālruni.

Policija pēc šī gadījuma ierosināja krimināllietu par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apjomā, kā arī par piesavināšanos. Policija šobrīd noskaidro, kā aparatūra nonākusi pie Bagirova, un, iespējams, par žurnālistu aplaupīšanu ierosinātā lieta tiks vērsta pret Bagiru.

Tāpat vēstīts, ka dažas stundas pirms igauņu žurnālistu aplaupīšanas pieci pagaidām nenoskaidroti vīrieši 1974.gadā dzimušajam Andrejam Ģertrūdes ielā nolaupīja "Ericsson" mobilo tālruni, pilsoņa pasi, portfeli un cimdus. Policija ierosināja krimināllietu un pieļāva, ka šo laupīšanu varētu būt izdarījušas vienas un tās pašas personas, jo sakrita gan laupītāju skaits, gan nozieguma izdarīšanas apvidus.

Bagirovu policija aizturēja, pēc tam kad viņš kādam uzņēmējam bija pieprasījis 3000 ASV dolārus par it kā viņa paziņas sievas aizskaršanu svētdien centrāltirgū. Aizdomās turamo aizturēja 170 latu saņemšanas brīdī.

Policija par šo gadījumu ierosināja krimināllietu par izspiešanu, lietojot vardarbību. Krimināllikums par to paredz brīvības atņemšanu no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli līdz trim gadiem. VP Kriminālpolicijas pārvalde un ONAB vadība uzskata, ka šīs krimināllietas izmeklēšanu izdosies pabeigt sekmīgi un nodot tiesai un tā netiks izbeigta.

Bagira policijai ir labi pazīstams, jo pret viņu pēdējo desmit gadu laikā ierosinātas sešas krimināllietas.

Pret Bagiru savulaik ierosinātas sešas krimināllietas, tostarp trīs - par izspiešanu. Viena no lietām izbeigta 1993.gada martā, otra - 1998.gada septembrī, bet par trešo, kas ierosināta par naudas izspiešanu no kādas SIA laikposmā no 1993. līdz 1998.gadam, šobrīd ziņu nav. Tāpat 1999.gada jūlijā izbeigta lieta par dokumentu un spiedogu viltošanu. Divās krimināllietās viņš no soda atbrīvots, viena no tām savulaik ierosināta par draudiem izdarīt slepkavību un smagu miesas bojājumu nodarīšanu, bet otra - par ieroču un sprāgstvielu nelikumīgu glabāšanu un realizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!