Jēkabpils policija otrdien aizturēja kādu vīrieti, pie kura aizturēšanas laikā atsavināja divus pistolei līdzīgus priekšmetus, no kuriem viens bijis pielādēts, bet vīrieša privātmājā policija atrada ievērojamu munīcijas "kolekciju".

Foto galerija

Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa otrdien ap pulksten 16.45 saņēma izsaukumu par huligāniskām darbībām pret 1995.gadā dzimušu jaunieti Jēkabpilī uz Akmeņu ielas iepretim tirgus teritorijai, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde.

Policisti "uz karstām pēdām" aizturēja 1960.gadā dzimušu vīrieti. Izmeklēšanā sankcionētas kratīšanas laikā aizturētā vīrieša dzīvesvietā privātmājā policija atsavināja ievērojamu daudzumu šaujamieročiem līdzīgu priekšmetu, kā arī munīciju (dažādas veida 19 šautenes, piecas pistoles, divi ložmetēji un ložmetēja stobrs, dažāda veida 460 patronas), no kuriem daļa bija paslēpta atpūtas krēslu matračos un dīvānu sānu atzveltnēs.

Izņemtiem šaujamieroču līdzīgiem priekšmetiem nozīmēta ekspertīze.

Uzsākts kriminālprocess "Par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus".

Likums par šādu pārkāpumu paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!