Foto: stock.xchng

Otrdien, 2. janvārī, Baldones novadā kāds piedzēries vīrietis draudējis sievai, ka ar bisi viņu nošaus, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Spraigie notikumi risinājušies otrdienas rītā. Policija saņēmusi zvanu no kādas izmisušas sievietes, kura apgalvoja – iereibušais dzīvesbiedrs ar šaujamieroci draud viņu nogalināt.

Kad policisti atbraukuši, vīrietis jau bija aizbēdzis. Sieviete likumsargiem skaidroja, ka vīrietis kopā ar savu draugu ieroci ir noslēpuši. Policisti drīz vien bēniņos atraduši divstobru medību bisi, kas, visticamāk, bijis vīra izvēlētais ierocis sievietes iebiedēšanai.

Pēc kāda laika otrdien policisti draudošo vīrieti aizturējuši. Aizturēts arī viņa draugs, kurš bijis klāt brīdī, kad vīrietis draudējis savai civilsievai.

Aizturēšanas brīdī 1983. gadā dzimušais civilvīrs bija 2,52 promiļu stiprā alkohola reibumā, bet viņa 1990. gadā dzimušais draugs – 3,05 promiļu stiprā alkohola reibumā. Neviens no vīriešiem iepriekš nav krimināli sodīts.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

VP norāda, ka vīrietim būs jāatbild arī par ieroča glabāšanu bez tam nepieciešamās atļaujas.

Šobrīd vīrietim ir piemērots aizliegums tuvoties cietušajai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!