Foto: Shutterstock

Valsts policijas (VP) Rīgas Ķengaraga iecirknī tika saņemta informācija par kādu sievieti, kura pārvietojas ar automašīnu un piegādā tabakas izstrādājumus. Policisti, pārbaudot saņemto informācijas, guva apstiprinājumu un otrdien, 12. janvārī, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju aizturēja 1956. gadā dzimušu sievieti, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Pārbaudot sievietes automašīnu, likumsargi tajā atrada 240 cigarešu vienības bez Latvijas akcīzes markām un 771 eiro, kā arī divas 200 gramu pudeles, kurās atradās, iespējams, šķaidīts spirts.

Tāpat pārbaudes veiktas arī sievietes darbavietā – kādas Latgales priekšpilsētas kafejnīcas telpās un mājās Dārziņos. Kopumā policisti šo pārbaužu laikā konfiscēja vēl aptuveni 3,5 litrus, iespējams, nelegālā alkohola, 220 litrus dīzeļdegvielas un 280 cigarešu vienības bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Aizturētā sieviete jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.6 pants. Tabakas izstrādājumu nelikumīga realizācija nelielā apmērā. Par šādu likumpārkāpumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!