Piektdienas vakarā pagaidām nenoskaidrots noziedznieks uzbrucis Daugavpils cietuma priekšnieka vietniecei Regīnai Šļapkinai-Šļapkovai, informēja Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) Sociālās rehabilitācijas daļas galvenais inspektors Kārlis Seržants.
IeVP pārstāvis stāstīja, ka uzbrukums sievietei noticis slikti apgaismotā vietā, zem gaisa tilta, dzelzceļa tuvumā. Sievietei uzbrukts no mugurpuses, un viņa saņēmusi vairākus sitienus pa galvu un seju.

Uzbrucējs viņai no rokām izrāvis somiņu un no notikuma vietas aizbēdzis. Pēc apkārtnes pārmeklēšanas policija notikuma vietā atradusi nolaupīto somiņu, taču mobilā telefona un naudas tajā vairs nav bijis.

Seržants informēja, ka cietušās dzīvībai briesmas nedraud un saņemtie miesas bojājumi raksturojami kā viegli.

"Kaut arī notikušais ārēji izskatās pēc laupīšanas uzbrukuma, IeVP neizslēdz iespēju, ka šis gadījums varētu turpināt notikumu ķēdi, kas iezīmē organizētās noziedzības pretdarbību pret procesiem, kas notiek Daugavpils cietumā," pieļāva Sociālās rehabilitācijas daļas galvenais inspektors.

Viņš atgādināja, ka arī pret cietuma priekšnieku Valēriju Tverdovu ir veiktas dažādas darbības - tika nodedzināta viņam piederošā automašīna un izsisti dzīvokļa logi. Nesen tika novērsts mēģinājums cietumā izraisīt masu nekārtības.

Šļapkina-Šļapkova cietumā strādā no 1983.gada, bet par priekšnieka vietnieci viņa kļuva šā gada 1.septembrī. Viņa ir justīcijas pulkvežleitnants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!