Ar Rēzeknes bāriņtiesas lēmumu vecāsmātes piekautās meitenītes mātei ir atjaunotas bērna aprūpes tiesības, kuras saglabātas arī četrgadīgās Valērijas tēvam, informēja bāriņtiesā.
Visu laiku, kamēr meitenīte atlabst Rēzeknes slimnīcā, māte ir viņai līdzās un rūpējas par savu bērnu, sacīja Rēzeknes bāriņtiesā.

20 gadus vecā Kristīne nolēmusi vairs nedoties peļņā uz ārvalstīm, bet palikt kopā ar savu bērnu. Februāra vidū māte ar savu četrgadīgo meitu dosies uz rehabilitācijas centru, lai sekmētu Valērijas atlabšanu.

Tikmēr vecāsmātes piekautā meitenīte turpina ārstēties Rēzeknes slimnīcā. Mediķi atturas prognozēt, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai bērns atveseļotos pilnībā.

12.janvāra vakarā Rēzeknes rajonā vecāmāte smagi piekāvusi savu četrus gadus veco mazmeitu. Meitenītei tika konstatēts galvaskausa lūzums, vairāki smagi ķermeņa sasitumi un nobrāzumi. Vecāmāte bērnu bija situsi ar elektrisko tējkannu. Iespējams, meitenīte sista arī ar pagali.

Patlaban sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Meitenītes vecmātei, kas situsi bērnu, piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. 1966.gadā dzimušajai sievietei apcietinājums piemērots uz mēnesi, informēja policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!