Uzstājoties tiesu debatēs, prokurors trešdien lūdza tiesu piespriest nosacītu sodu trim bijušajiem Kauguru Kriminālpolicijas darbiniekiem, kuri apsūdzēti kukuļņemšanā.
Prokurors lūdza tiesājamajam Rihardam Pētersonam piespriest brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti, Konstantīnam Pjatovam - uz trim gadiem nosacīti, Anatolijam Viskubinam - uz diviem gadiem nosacīti. Spriedums šajā lietā tiks pasludināts piektdien, 5.novembrī, plkst.9.

Tiesā tiesājamie sniedza atšķirīgas liecības, kuras brīžiem nesakrita arī ar pirmstiesas izmeklēšanā sniegtajām liecībām.

Tiesājamais Rihards Pētersons apgalvoja, ka par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu reibumā aizturētais jaunietis tika nogādāts ekspertīzei uz Narkoloģijas centru, jo bija redzams, ka viņš ir narkotisko vielu iespaidā. Pētersons arī teica, ka policijas automašīnā aizturētais iesēdināts rokudzelžos.

Taču šādas liecības apstrīdēja otrs bijušais Kauguru Kriminālpolicijas darbinieks Konstantīns Pjatovs, kurš sacīja, ka pat ļoti profesionāls operatīvais darbinieks nevar ar pilnu pārliecību apgalvot, vai cilvēks ir narkotisko vielu reibumā vai nav. Šādu atzinumu var sniegt tikai ekspertīze.

Pjatovs arī apgalvoja, ka aizturētais jaunietis netika saslēgts rokudzelžos, jo tobrīd viņš bija tikai aizturēts pārbaudei. Bijušais policists tiesā norādīja, ka pēc ekspertīzes Narkoloģijas centrā jaunieti pēc tiesājamā Anatolija Viskubina lūguma aizveda uz AS "Latvijas balzams". Kad policisti piebraukuši pie uzņēmuma teritorijas, viņus jau gaidījis Viskubins. Pētersons izkāpis no automašīnas, bet Pjatovs palicis tajā sēdēt. Pjatovs tiesā apgalvoja, ka no automašīnas nav izkāpis, lai gan citi tiesājamie apgalvo pretējo.

Pjatovs sacīja, ka pēc brīža pie uzņēmuma piebraukusi arī aizturētā jaunieša māte, ar kuru bijis pazīstams Viskubins.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā Pjatovs liecinājis, ka abi bijušie kolēģi viņu apmelojot. Taču tiesā bijušais likumsargs atzina, ka Viskubins viņu ar savām liecībām neesot apmelojis. Savukārt viņa un Pētersona liecību nesakritību viņš nevarot izskaidrot.

Pērnā gada jūlijā Drošības policija par kukuļa izspiešanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturēja divus Kauguru Kriminālpolicijas inspektorus, kuri naudu no kādas ģimenes izspieduši, lai netiktu ierosināta krimināllieta par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu reibumā atkārtoti gada laikā.

Abi policisti solījuši, ka, veicot kāda minētās ģimenes locekļa asins analīžu ekspertīzi, asinīs netiks atklātas narkotiskās vielas, līdz ar to netiks ierosināta arī krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!