Foto: F64
Meklējot bezvēsts pazudušo advokātu Aināru Plataci, policija sākusi aplūkot arī versijas, kas saistītas ar pazudušā personīgo dzīvi, to intervijā raidījumam "900 sekundes" piektdien sacīja policijas priekšnieks Valdis Voins.

Lai arī policija līdz galam vēl nav atteikusies no versijas, ka advokāts pazušanu inscenējis un slēpjas, galvenā versija tomēr ir – pret Plataci vērsta vardarbība viņa profesionālo darbību dēļ. "Esam gandrīz pārliecināti, ka ir notikusi vardarbība," intervijā atzina Voins.

Piektdien Latvijā ieradīsies policijas kolēģi no Lietuvas, lai palīdzētu pārbaudīt atrasto advokāta auto. Voins stāsta, ka automašīnas salons jau ir izžuvis un gatavs pārbaudēm, kuras varētu ilgs pāris nedēļas. Eksperti cer noskaidrot, kādas personas atradušās Platača automašīnas salonā.

Izmeklējot šo lietu, policija sadarbojas ar Platača advokātu biroja darbiniekiem un Advokātu padomi, apmainoties ar informāciju un versijām. Lai gan Voins atzīst, ka šāda veida noziegumus parasti ir grūti atklāt, viņš cer notikušo ar Plataci atšķetināt. Tiesa, prognozes par to, vai advokāts vēl ir dzīvs, Voins izteikt nevēlējās.

Jau vēstīts, ka ar iesniegumu par Platača pazušanu Valsts policijā vērstās viņa kolēģis, advokātu biroja "Platacis un partneri" advokāts Aloizs Vaznis. 25.maijā Muceniekos, netālu no autobusa maršruta galapunkta, atrasta tukša Platača automašīna "Mercedes-Benz 500" melnā krāsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!